Bűnpártolás

2020.12.21. 14:13

Embercsempésznek akart segíteni a szökésben – két évre kiutasították a moldovai férfit

A Székesfehérvári Járási Ügyészség bűnpártolás vétségének kísérlete miatt bíróság elé állított egy moldovai férfit, aki segítséget akart nyújtani egy embercsempésznek, aki a rendőrök elől menekült.

Fejér Megyei Főügyészség

A vád szerint a 22 éves elkövető magyarországi munkavégzése során ismerte meg azt a férfit, aki 2020. december 15-ről 16-ra virradó éjszaka illegális bevándorlókat szállított egy személyautóval.

Az elkövető Kecskemét környékén tartózkodott, amikor a késő esti órákban telefonon keresztül kapott utasítást az ismerősétől arra vonatkozóan, hogy hova menjen a teherautójával.

Az embercsempész a rendőrök intézkedése elől elmenekült, és közben újabb koordinátákat adott meg a férfinak a találkozás helyszíneként, hogy hol vegye őt fel.

Az elkövető elindult a megadott helyszínre, hogy segítséget nyújtson a hatóság elől menekülő férfinak a szökésben, de a rendőrök Székesfehérváron igazoltatták, és cselekménye lelepleződött.

A Székesfehérvári Járásbíróság a férfit gyorsított eljárás során két évre kiutasította az országból, és az ügyészi indítvány szerint a bűncselekmény elkövetéséhez használt autó és mobiltelefon elkobzásáról is rendelkezett. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!