Az áldozat és a tettes rokonok, ráadásul ugyanazon a településen élnek

2020.11.20. 07:20

Szabadlábon a késelő sárszentmihályi férfi

Szabadlábra helyezték azt a 69 éves férfit, aki május 21-én két késszúrással sebezte meg unokaöccsét. Az áldozat fél attól, hogy a tettes végzetes cselekményhez folyamodik.

FMH

Családját és saját magát is félti az áldozat: attól fél, hogy esetleg újra rátámad a tegnap szabadon engedett férfi, akinek az ügyében még zajlik az eljárás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az eset akciófilmbe illő volt, másodpercek alatt történt minden a fehérvári Kisteleki utcában. Böllérkéssel támadt unokaöccsére a sárszentmihályi férfi: – Megálltam a ház előtt, és csak annyit láttam, hogy mellettem megáll egy másik kocsi. Mivel évek óta nem találkoztunk a nagybátyámmal, nem tudtam, hogy ő az. Keresgéltem valamit az autóban, s amikor visszanéztem, láttam, hogy ő az, eszembe is jutott, hogy régen találkoztunk. Ekkor már csak egy lépésre volt az autótól, de nem látszódott, hogy kés van nála, az arcán sem vettem észre semmilyen eltorzultságot. Kinyitottam a kocsi ajtaját, ekkor még be voltam kötve, és ő rögtön szúrt – emlékezett vissza a sértett, aki két késszúrást kapott: egyet váll- és mellkas­tájékon, egyet a hasába.

– Tulajdonképpen a biztonsági öv mentette meg az életemet. Az első szúrásnál az öv miatt más helyzetből kellett szúrnia, ezért tévesztette el az irányt. Néhány centin múlt, hogy nem a szívembe szúrt. A hasi szúrás már lendületesebb volt, az övet is átvágta, pont megállt a hasfalban. Az áldozat a másodperc tört része alatt reagált, szinte tudat alatti mozdulatokkal kikapcsolta a biztonsági övet és átült az anyósülésre. Ekkor még az autó ajtajánál állt az elkövető, kezében a véres késsel.

– Nagyon furcsa érzés volt, megjelent előttem a halál. Nem volt arca, de szabályosan a bőrömön, az arcomban éreztem a halált. Biztos, hogy egy hatalmas adrenalinlöket volt bennem, mert a szúrás nem fájt, de a halált tisztán éreztem. Megmagyarázhatatlan, semmihez nem lehet hasonlítani – folytatta az áldozat.

Az életösztön működött, a férfi kiugrott az anyósülésről és beszaladt az épület udvarába. Ekkor az elkövető már beült a kocsijába és hazament. Az áldozatot kórházba szállították, ahol megműtötték, sérüléseit összevarrták.

Családját és saját magát is félti az áldozat: attól fél, hogy esetleg újra rátámad a csütörtökön szabadon engedett férfi, akinek az ügyében még zajlik az eljárás
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az elkövetőt – aki beismerte tettét – még a bűncselekmény napján elfogta a rendőrség. A hivatalos közlések szerint a gyilkosság szándéka mögött szerelemféltés állt. Az áldozat azt mondja, mindez alaptalan, ráadásul szerinte a tettes rendkívül féltékeny személy, aki családja több tagját vádolta már az évtizedek alatt azzal, hogy az elkövető éppen aktuális párjával viszonyt folytat.

– Ránézésre ő egy teljesen átlagos, normális, szórakoztató ember. Előtte egész életében becsületesen élt, az emberek előre köszöntek neki, tisztelték. A féltékenység pont olyan nála, mint másnál a szenvedélybetegség. Senki sem gondolta, hogy ez idáig fajulhat. Most nagyon féltem a családomat és magamat is.

A vizsgálati fogság lejártával csütörtök óta újra szabadlábon van a tettes. Mint megtudtuk, a Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt november 10-én indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának 2021. január 22. napjáig történő meghosszabbítására: „A Székesfehérvári Járásbíróság a 2020. november 16. napján meghozott döntésével az ügyészi indítványnak részben adott helyt, a gyanúsított letartóztatását megszüntette, valamint elrendelte a bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszközzel való ellenőrzéssel. A bűnügyi felügyelet keretében a bíróság előírta, hogy a gyanúsított a lakását csak külön engedéllyel hagyhatja el. A bíróság végzése fellebbezés hiányában véglegessé vált. A bíróság megítélése szerint a bűnismétlés reális veszélye a letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedéssel is kiküszöbölhető” – tájékoztatta lapunkat a főügyészség.

A rendőrség informálisan értesítette az áldozatot arról, nagybátyját szabadlábra helyezik. A sértett elmondása szerint azt javasolták neki: „Vigyázzon magára!”

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mindig-is-betegesen-feltekeny-volt-a-sarszentmihalyi-keselo-nagybacsi-4039701/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!