beismerték tettüket

2020.11.11. 13:04

Nagylóki emberölés – Ítélet született a segítségnyújtást elmulasztókkal szemben

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette, valamint segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat nyolc személlyel szemben.

Fejér Megyei Főügyészség

2020.11.11. Nagylóki gyilkosság 4.,5.,6. és 7. rangú vádlottjának meghallgatása a Székesfehérvári Törvényszék Dísztermében. Szfvár. Nagy norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap / Archív

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette, valamint segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a nyolc személlyel szemben, akik közül négyen 2019. november 28-án, egy nagylóki vendéglátóipari hely teraszán a sértettet a székhez kötözték ittas állapotban, a további négy, időközben a helyszínre érkező személlyel együtt magára hagyták, amelynek következtében a férfi elhunyt. Az ügyben a Székesfehérvári Törvényszék előkészítő ülésen hozta meg az ítéletet négy, a segítségnyújtást elmulasztó vádlott tekintetében.

A vádirat szerint a négy terhelt este a sértettet leitatta, majd úgy döntöttek, hogy a teraszon elalvó férfit a székhez kötözik. Ennek érdekében az egyikük a pultostól szigetelő szalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd két vádlott társa segítségével a két széket az abban elhelyezkedő sértettel a szigetelő szalaggal áttekerte, a végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette, miközben negyedik társuk a történtekről felvételt készített. Később a vendéglátóipari helyre érkezett a további négy vádlott, akikkel a sértett megkötözésében résztvevő terheltek közölték, hogy a sértettet ők itatták és kötözték le. Hárman fényképet is készítettek a sértettről. A zárást követően valamennyi vádlott távozott a helyszínről, azonban az alvó, megkötözött sértettet magára hagyták.

 

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni a kötözésből, amelynek során a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlés következtében elhunyt. A Székesfehérvári Törvényszéken 2020. november 11. napján megtartott előkészítő ülésen négy terhelt a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság ítéletet hozott az ügyben.

A Székesfehérvári Törvényszék ítéletében két vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, két terhelttel szemben pedig 8 hónap fiatalkorúak fogházbüntetését szabta ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság az utóbbi két vádlott tekintetében megállapította, hogy a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnak – tájékoztatott Dr. Varga Lóránt mb. főügyészhelyettes a főügyész távollétében jogkörében eljárva.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/holttestet-talaltak-nagylokon-harom-helyi-ferfit-gyanusitanak-3420450/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/mecsesek-vilagitanak-a-nagyloki-tragedia-helyszinen-3428724/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/dobbenetes-dolog-derult-ki-a-nagyloki-tragediarol-zsolt-ellenkezni-probalt-3427662/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-nagyloki-emberoles-harom-gyanusitottjanak-letartoztatasat-inditvanyozta-az-ugyeszseg-3433017/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nyolc-ember-ellen-emeltek-vadat-a-nagyloki-emberoles-ugyeben-4237406/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-nagyloki-emberoles-harom-gyanusitottja-tovabbra-is-letartoztatasban-marad-4053465/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/birosag-elott-felelhetnek-a-nagyloki-emberoles-elkovetoi-es-segitoi-4208237/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!