Ítélet

2020.11.26. 15:30

Megbénította a motorost, mert kanyarodás közben nem adott elsőbbséget a 7-es főúton

Nem segített rajta a protektor és a védőfelszerelés sem.

Fejér Megyei Főügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. június 9-én, Székesfehérváron balra akart kanyarodni, azonban nem adott elsőbbséget a szemből egyenesen érkező motorkerékpárosnak, aki az ütközés következtében maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

A vádlott a 7-es számú főúton Budapest felől Székesfehérvár irányába közlekedett, amikor a 42-es kilométerszelvényben balra akart kanyarodni, azonban figyelmetlensége miatt nem észlelte a szemből egyenesen érkező motorkerékpárost, akinek nem adott elsőbbséget. A motoros 80-90 km/h sebességgel közlekedett, fékezett, majd közel 75-80 km/h sebességgel a vádlott által vezetett személygépkocsinak ütközött. A sértett, aki bukósisakot és protektoros védőfelszerelést is viselt, a motorkerékpártól távolabb esett a földre.

A motoros keresztcsont, szeméremcsont, csípővápa és alkarcsont-töréseket, valamint a húgyhólyag repedését szenvedte el. A baleset következtében mindkét csuklóízület mozgáskorlátozottsága, valamint egyéb szervi elváltozás alakult ki.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott a balra kanyarodó járművével nem adott elsőbbséget a szemből érkező és egyenesen tovább haladni szándékozó sértettnek.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!