fenáll a bűnismétlés veszélye

2020.11.02. 11:53

Három idős embert vert át, 27 millió forint kárt okozott – Meghosszabbítanák a letartóztatását

Fejér Megyei Főügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a nőnek a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2019. július és 2020. február között három időskorú sértettet ejtett tévedésbe, amellyel kárt okozott.

A nyomozás adatai szerint a nő a sértettek bizalmába férkőzött és arra hivatkozással, hogy a saját, illetve édesanyja egészségügyi kezeléséhez pénzre van szüksége, valamint azzal az ígérettel, hogy a sértett gondját fogja viselni, az idős személyeket tévedésbe ejtette. Egyiküket rávette arra, hogy a lakása tulajdonjogát részére átruházza, valamint a személygépkocsija eladásából származó vételárat neki átadja, a másik sértettet 2.400.000,- Ft, a harmadik sértettet pedig aranyékszer átadására bírta rá. A gyanúsított cselekményeivel összesen közel 27.000.000,- Ft kárt okozott a sértetteknek.

A gyanúsított többször volt büntetve hasonló bűncselekmények miatt, ellene jelenleg is idős sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, így tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll, valamint alaposan lehet tartani attól, hogy a büntetőeljárásban résztvevő személyeket jogellenesen befolyásolná, a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását meghosszabbította, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett – tájékoztatott Dr. Ott István főügyész.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!