Agresszív magatartás

2020.09.14. 16:35

Lefejelt egy kiskorút, majd egy kést is előrántott egy férfi egy fehérvári szórakozóhelyen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. szeptember 11-én egy székesfehérvári szórakozóhelyen lefejelt és arcon ütött egy kiskorút, zsebkéssel pedig egy másik kiskorú nyaka felé szúrt.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított, miután a pultos és az egyik kiskorú sértett az ittas állapota miatt agresszív magatartást tanúsító férfit a szórakozóhely elhagyására szólította fel, a sértettet lefejelte és arcon ütötte. A férfi a szórakozóhely előtt tovább folytatta a garázda magatartást, az őt visszatartókkal szemben támadólag lépett fel, majd elővett egy öt centiméter hosszú zsebkést, és azzal több alkalommal a másik kiskorú nyaka felé szúrt, aki azonban a támadás elől kitért.

A bántalmazás során egyik sértett sem szenvedett sérülést, azonban az elkövetés módja, körülményei, a támadott testtájék alapján a súlyos személyi sérülés kialakulásának reális veszélye fennállt.

A gyanúsított kihívó, közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen.

A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaidejének hatálya alatt állva követte el, így a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!