börtönbüntetést indítványoztak

2020.09.11. 15:43

Autót nyernek, ha utalják a pénzt – Több mint egy millió forintot csalt ki két embertől

A Sárbogárdi Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a miskolci férfival szemben, aki 2017. decemberében három sértettet azzal a valótlan ígérettel ejtett tévedésbe, hogy egy nyereményjátékban személygépkocsit nyertek.

Fejér Megyei Főügyészség

Ha gond merül föl pénzkivételkor, azonnal telefonálni kell, illetve érdemes bemenni az adott bankhoz Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a terhelt azért nyitott bankszámlát, hogy az általa tévedésbe ejtett sértettek az általa kért összegeket arra utalják. A vádlott telefonon felhívta a sértetteket, magát az egyik mobilszolgáltató ügyintézőjének adta ki és közölte az érintettekkel, hogy nagy értékű személygépkocsit nyertek a mobilszolgáltató által szervezett nyereményjátékban, amelyet lakóhelyre szállítanak, amennyiben a megjelölt bankszámlaszámra elutalják az általa megjelölt 345.000,- és 690.000,- Ft közötti összegeket. Egyik sértett esetében a vádlott közjegyzőként is bemutatkozott. Két sértett a kért összeget elutalta, akiknek a férfi a cselekményével összesen közel 1.000.000,- Ft kárt okozott. A harmadik sértett esetében a vádlott cselekménye kísérleti szakban maradt, mivel az általa kért összeg utalása során a banktisztviselő észlelte, hogy a megadott számlaszám nem a mobilszolgáltató bankszámlaszáma, ezért a sértett az utalást nem teljesítette.

Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igények érdemben történő elbírálását indítványozta.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!