huszonhárommillió forintot loptak

2020.09.24. 13:41

A velencei idős házaspárt kirablók letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki rábírta a jelenleg letartóztatásban lévő négy társát az általa ismert velencei idős házaspár kirablására. 

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ismerte a házaspárt és tudomással bírt anyagi helyzetükről. A férfi rávette az egyik gyanúsítottat, hogy három társával rabolja ki a házaspárt. Ennek érdekében a négy gyanúsított 2020. augusztus 2-án hajnalban személygépkocsival a nyugdíjas házaspár házához ment. Egy terhelt a gépkocsiban figyelt, míg három gyanúsított bement a házba. A sértetteket bántalmazásukkal fenyegették, valamint értékeik átadására szólították fel. Az egyik gyanúsított egy lőfegyvernek látszó tárgyat szegezett a férfira és élete kioltásával fenyegette, amelynek hatására a sértettek értékeiket átadták, közel 23.000.000,- Ft készpénzt és értéktárgyakat. A gyanúsítottak a helyszínről gépkocsival menekültek el.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy a bizonyítást bizonyítékok eltüntetésével, valamint a büntetőeljárásban részt vevők befolyásolásával veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!