két fiatalkorú is van köztük

2020.08.26. 09:55

Nyolc ember ellen emeltek vádat a nagylóki emberölés ügyében

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette, valamint segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt azzal a nyolc személlyel szemben, akik közül négyen 2019. november 28-án, egy nagylóki vendéglátóipari hely teraszán a sértettet a székhez kötözték, ittas állapotban a további négy, időközben a helyszínre érkező személlyel együtt magára hagyták, amelynek következtében a férfi elhunyt.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a négy terhelt este a sértettet leitatta, majd úgy döntöttek, hogy a teraszon elalvó férfit a székhez kötözik. Ennek érdekében az egyikük a pultostól szigetelő szalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd két vádlott társa segítségével a két széket az abban elhelyezkedő sértettel a szigetelő szalaggal áttekerte, a végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette, miközben negyedik társuk a történtekről felvételt készített. Később a vendéglátóipari helyre érkezett a további négy vádlott, akikkel a sértett megkötözésében résztvevő terheltek közölték, hogy a sértettet ők itatták és kötözték le. Hárman fényképet is készítettek a sértettről. A zárást követően valamennyi vádlott távozott a helyszínről, azonban az alvó, megkötözött sértettet magára hagyták.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni a kötözésből, amelynek során a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlés következtében elhunyt.

A főügyészség vádiratában négy terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, két vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, két terhelttel szemben pedig felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását

indítványozta.

Előzmények:

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-nagyloki-emberoles-harom-gyanusitottja-tovabbra-is-letartoztatasban-marad-4053465/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!