megint ittasan vezetett

2020.07.23. 13:51

Megszegte a bűnügyi felügyeletet, letartóztatják a forgalommal szemben hajtó sárszentmihályi férfit

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a bíróság által vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait többször megszegte.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2020. július 13-án a 7-8. számú főutak közös elkerülő szakaszán a járműforgalommal szemben közlekedett, valamint 2020. július 14-én és 2020. július 16-án szeszes italtól befolyásolt állapotban gépjárművet vezetett. A Székesfehérvári Járásbíróság 2020. július 17-én négy hónapra elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.

A terhelt azonban a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait súlyosan megszegte, mivel 2020. július 19-én és 2020. július 20-án a lakóhelyéül szolgáló ingatlant engedély nélkül elhagyta. A gyanúsított 2020. július 20-án motorvásárlás céljából megjelent egy székesfehérvári üzletben, majd annak ellenére, hogy a hatóság a vezetői engedélyét korábban bevonta, a megvásárolt motorral az üzletből elhajtott. Nem tért vissza azonban a bűnügyi felügyelet helyéül kijelölt ingatlanba, hanem a motor meghibásodása miatt visszament az üzletbe, ahol a rendőrök ellenőrzés alá vonták, és megállapították, hogy a férfi szeszes italtól befolyásolt állapotban vezetett.

A terhelt a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait sorozatosan megszegve a számára kijelölt tartózkodási helyet engedély nélkül elhagyta, továbbá engedély nélkül, szeszes italtól befolyásolt állapotban vezetett, így az ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés végleges – tájékoztat Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/bunugyi-felugyeletet-rendeltek-el-a-forgalommal-szemben-hajto-es-tobbszor-is-ittasan-vezeto-ferfi-ellen-4159382/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orizetben-a-forgalommal-szemben-kozlekedo-sarszentmihalyi-ferfi-videoval-4153826/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!