a Tópart utcában

2020.06.28. 16:38

Bombát találtak Velencén – Friss információk!

Vasárnap délután lezárták a Tópart utca egy részét, illetve Velence Korzóhoz vezető parkolót.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Információink szerint egy második világháborús bombát találtak a vízben. A helyszínt a rendőrség biztosítja a tűzszerészek megérkezéséig, akik eldöntik, milyen további intézkedésre van szükség. Egy fürdőző bukkant rá a robbanótestre, melyet kihozott a vízből, majd azt a földre helyezte, s ezt követően értesítették az illetékeseket.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Június elején Gárdonyban, a Vörösmarty és a Határ utca sarkán is találtak egy robbanótestet, mégpedig egy szovjet légibomba fenékgyújtó szerkezetét – erről a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred számolt be június 4-én. Akkor a 100 kilogrammos robbanótestet és gyújtószerkezetét a központi gyűjtőhelyre vitték és megsemmisítették.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tűzszerészek hivatalos közösségi oldalukon keresztül is felhívják az emberek figyelmét arra, hogy „aki elhagyott robbanótestet vagy annak tűnő tárgyat talál, illetve ilyen tárgy hollétéről tudomást szerez, köteles azt haladéktalanul bejelenteni a helyi rendőri szervnek vagy ahol ilyen nincs, ott a település önkormányzat jegyzőjének, aki a bejelentésről köteles értesíteni a területileg illetékes rendőri szervet”

 

A tűzszerészek a helyszínre tartanak éppen. A közeli szabadstrand üzemel, a szakemberek a helyszínen fogják megállapítani, hogy tűzszerészeti szempontból milyen további intézkedések szükségesek.

A feol.hu megtudta: a tűzszerészek egy 81 mm átmérőjű olasz aknavető gránátot találtak a helyszínen. A robbanótest gyújtószerkezettel volt ellátva, kilőtt, de fel nem robbant állapotban talált rá a velencei fürdőző. A bombát a szakemberek feltették a járőrautóra és elszállították megsemmisítésre.

- Sajnos hasonló bármikor előfordulhat – fogalmazott a tűzszerészet ügyeletese, aki kérte, ha ilyet találnak bárhol, ne kocogtassák, ne piszkálják, a lehető leghamarabb tegyék le és értesítsék a rendőrséget. Így történt ez a velencei esetnél is.

A rendőrség által biztosított lezárt útszakaszt feloldották, az élet megy tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!