Zebra terv

2020.05.13. 13:05

Baleset-megelőzési akció indult Fejér megyében a gyalogosok biztonsága érdekében

Cél a gyalogosok védelme.

police.hu

A szeptemberi tanévkezdetkor sok helyen rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök segítik a biztonságos átjutást. Érdemes eljátszani a gondolattal: ha a napkezdés más és más lenne a különböző iskolákban, vajon mennyire csökkennének a torlódások? Fotó: FMH-archív

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. május 12-14. közötti időszakra meghirdette a „Zebra” terv elnevezésű baleset-megelőzési akciót, azzal a céllal, hogy a gyalogosok, mint védtelen közlekedők biztonságára felhívja a figyelmet.

A kezdeményezéshez Fejér megye is csatlakozott 2020. május 12-én több városban is közlekedési akciót hajtottak végre az egyenruhások a kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyeknél.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők és a gyalogosok figyelmét:

  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • Ugyancsak elsőbbsége van- kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is- az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.
  • Tilos jelzésnél soha ne lépjenek az úttestre!
  • A kijelölt gyalogátkelőn fokozott figyelemmel és körültekintően keljenek át!
  • ….hogy mindenki hazaérjen!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!