több alkalommal rálőtt

2020.04.09. 14:15

Gumilövedékes fegyverrel támadt szomszédjára egy férfi Fejér megyében

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta egy Fejér megyei férfi letartóztatását.

Fejér Megyei Főügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. április 5-én egy Fejér megyei településen, gumilövedékes maroklőfegyverrel több alkalommal rálőtt szomszédjára, a hozzátartozóik között dulakodás alakult ki, amelynek során botokkal, illetve kövekkel dobálták meg egymást.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és szomszédja között vita alakult ki, amelynek során a férfi a nála lévő gumilövedékes maroklőfegyverrel több alkalommal rálőtt a sértettre. A kialakult konfliktus miatt megjelentek a hozzátartozók is, az ellenérdekű felek között dulakodás alakult ki, majd a náluk lévő botokkal, illetve kövekkel megdobálták egymást. A gyanúsított a gumilövedékes maroklőfegyverrel a sértettet sípcsonton, valamint arcon lőtte, majd az egyik gépkocsiba tulajdonosának engedélye nélkül beült, és az egyik ingatlan kerítésébe kétszer belehajtott. A sértett a lövés következtében a lábszár nyílt sérülését, valamint az arccsont többszörös törését szenvedte el. A gyanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A terhelt tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll, figyelemmel arra, hogy büntetett előéletű, valamint a férfi és szomszédja között hosszabb ideje tartó haragos viszony áll fenn. Alaposan lehet tartani továbbá attól, hogy a terhelt a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt jogellenesen befolyásolna, amelyre tekintettel fennáll a bizonyítás veszélyeztetése is.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el az elkövetéstől eltérő helyen, a mozgását nyomon követő technikai eszközzel való ellenőrzéssel. A bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!