segítségnyújtás nélkül elhajtott

2020.03.11. 11:33

Elrendelték a 81-esen halálos balesetet okozó férfi letartóztatását

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon meghozott végzésével elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Székesfehérvári Törvényszék

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020. március 7. napján az esti órákban a 81-es számú főút Székesfehérvár és Mór közötti szakaszán egy előzési manőver során a gépjárműve bal oldali elejével elütötte az úttest bal szélén közlekedő gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette. A balesetet követően a gyanúsított nem állt meg, a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az elsőleges szakértői vélemény szerint a sértett életének megmentésére időben érkező, szakszerű segítség esetén reális esély lett volna.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban hasonló jellegű bűncselekmény miatt is állt bíróság előtt, jelenleg felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt áll, így vele szemben a bűnismétlés veszélye megalapozott. Különös tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a felelősség alól kibújni törekedett, a jármű értékesítését is megkísérelte, a bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, a letartóztatás tárgyában végleges határozatot a Székesfehérvári Törvényszék hoz – tájékoztat honlapján a törvényszék.

Előzmény:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-gyalogos-gazolas-tortent-fehervarcsurgo-tersegeben-3867948/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orizetbe-vettek-a-fehervarcsurgo-kozeleben-halalos-kozlekedesi-balesetet-okozo-ferfit-3869076/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!