elismerte és megbánta tettét

2020.03.24. 17:36

A Sárbogárdi Járási Ügyészség megszüntette az eljárást az élettársára támadó nő ellen

A Sárbogárdi Járási Ügyészség által elrendelt közvetítői eljárás elérte a célját, a súlyos testi sértés bűntettét elkövető nő megállapodott a sértettel, a nő pedig elkerülte a bírósági felelősségre vonást.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

Az eljárás adatai szerint a gyanúsított és élettársa között 2019. március 17-én vita támadt, amelynek hevében a terhelt magához vett egy ollót és azzal a sértett felé szúrt. A terhelt a késsel megsértette a férfi bal könyökhajlatát, valamint megszúrta a bal tenyerét. A sértett a bántalmazás következtében az alkar felszínes hámkarcolását, valamint a tenyér metszett-vágott sebzését szenvedte el. A gyanúsított cselekménye súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására volt alkalmas. A nyomozás során a büntetlen előéletű terhelt a bűncselekményt beismerte, megbánást tanúsított, és kérte az ügyben közvetői eljárás lefolytatását, amelyhez a sértett is hozzájárult. A közvetítői eljárást a Sárbogárdi Járási Ügyészség elrendelte. A közvetítő az eljárást eredményesen lefolytatta. A felek sikeresen megállapodtak, a gyanúsított elismerte felelősségét, megbánta tettét, bocsánatot kért a sértettől és kapcsolatuk békés rendezését biztosította. Mindezek alapján a Sárbogárdi Járási Ügyészség a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvá tevő gyanúsítottal szemben az eljárást megszüntette – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!