Előkészítő ülésen ítélték el

2020.02.26. 14:15

Több éven át kábítószert termesztett otthon egy Fejér megyei házaspár

A Székesfehérvári Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat azzal a szlovák férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen több éven keresztül termesztett kábítószert.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A vád szerint a terhelt mintegy 2 éven keresztül termesztett otthonában különböző kábítószereket, köztük kannabiszt saját fogyasztásra.

A rendőrök 2019. február 6. napján a férfi és élettársa lakóhelyén jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le.

A férfi által termesztett kábítószerből élettársa rendszeresen teát főzött magának, azonban a nő a kábítószer termesztésében nem vett részt.

Az ügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette, míg élettársával szemben kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat.

Az elkövetők a Székesfehérvári Járásbíróság által az ügyben tartott előkészítő ülésen a vádban írtak szerint elismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, így a bíróság ítéletet hozott.

A bíróság az ügyészi indítvány szerint a férfival szemben 4 év börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki, míg élettársát 2 évre próbára bocsátotta 2020 február 26-án. Az ítélet a nő vonatkozásában jogerős, míg a büntetés enyhítése érdekében a férfi és ügyvédje fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!