Ugri szagot fogott

2020.02.24. 13:00

Kandallót akart lopni egy abai házból, egy nyomkövető kutya lett a veszte

A Fejér megyei Abán történt bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit őrizetbe vették a nyomozók.

police.hu

Ugri gazdájával, Szinyéri Béla rendőrrel Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Betörésről érkezett bejelentés a rendőrségre vasárnap kora délután – közölte a police.hu.

Ugri gazdájával, Szinyéri Béla rendőrrel
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A bejelentő elmondta, hogy Aba, Kossuth Lajos utca egyik ingatlanának tulajdonosát napközben a mentő kórházba szállította, és a hozzátartozók megkérték őt, figyeljen a házra, a kulcsokat részére átadták. A bejelentő éppen az udvar hátsó részében tevékenykedett, mikor a lakóház felőli zajokra lett figyelmes. Mint később kiderült, az elkövető az épület mindkét bejárati ajtaját berúgta, majd a házból egy kandallót hozott ki, amit elvinni már nem volt lehetősége, mivel a helyszínre érkező rendőri egységek megzavarták őt. A kandallót az udvaron hátrahagyva elfutott a férfi.

Fotó: police.hu

A helyszínre kiérkező Ugri nyomkövető kutya a betörésnél szagot fogott, és az elkövető házáig vezette a rendőröket, ahol elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 30 éves abai lakost.

 

Fotó: police.hu

A férfit a nyomozók őrizetbe vétele mellett lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett. Az ügy vizsgálatát a Székesfehérvári Rendőrkapitányság folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!