nem talált munkát

2019.11.22. 14:28

Kézitáskákat, pénztárcát lopott egy ukrán férfi Fehérváron – Két évre kiutasították

FEJÉR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy ukrán férfi, alig néhány nappal azután, hogy Székesfehérvárra érkezett, több lopási cselekményt is elkövetett a városban.

November 22-én a Székesfehérvári Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a bűnügyi felügyelet alatt álló ukrán elkövetőt, aki 2019. november 4-én két sértettől tulajdonította el az utcán a táskájából, illetve a zsebéből a pénztárcájukat hatósági igazolványokkal, valamint készpénzzel együtt. Egy sértettől táskájának pántját elvágva kísérelte meg az értékeit eltulajdonítani, azonban a sértett azt észlelte és a lopást megakadályozta. Az ügyészség a szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt a vádlottal szemben kiutasítás büntetés kiszabását, valamint az egyik sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a mai napon jogerősen a vádlottat 2 évre kiutasította az országból, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek helyt adott a kára megtérülése érdekében, egyébként pedig vagyonelkobzást alkalmazott – tudtuk meg Jászberényiné dr. Király Teodóra

főügyészségi ügyésztől.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!