a közügyektől is eltiltották

2019.09.11. 07:20

Másodfokon is nyolc évre ítélték a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját

A Győri Ítélőtáblán kedden tartották a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának másodfokú tárgyalását, amelyen jóváhagyták az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék tavaly november 21-én hozott határozatát.

Borsányi Bea

Fotó:Kisalföld

Ahogy arról lapunk korábban már többször beszámolt, V. János huszonhat esztendeig volt a bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon igazgatója. A férfi 2004 és 2016 között a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú sértettekkel a fennálló alá-fölérendeltségi viszonyát kihasználva szexuális cselekményt végzett, illetve több esetben megkísérelte őket szexuális cselekmény végzésére rábírni, amivel erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette. Tavaly novemberben a Székesfehérvári Törvényszék ezért első fokon 8 év fegyházbüntetésre ítélte, amelyet a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla most jóváhagyott. Nyolc évre eltiltották a közügyektől is.

A vádlott leghamarabb büntetésének kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Helybenhagyta a bíróság a másodrendű vádlottnak, az otthon egykori nevelőjének, K. Bélának a büntetését is, akit kétrendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt másfél év – három év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítéltek első fokon, emellett véglegesen eltiltották a 18 év alattiakkal való foglalkozástól.

Fotó: H.Baranyai Edina Kisalföld

 

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/juniusban-all-a-gyori-itelotabla-ele-a-bicskei-gyermekotthon-volt-igazgatoja-3054023/

https://www.feol.hu/vezeto-hirek/iteletet-hirdettek-a-bicskei-gyermekotthon-vezetojenek-ugyeben-2686195/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/per-bicske-kossuth-zsuzsa-gyermekotthon-2652203/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/birosag-bicskei-gyermekotthon-szexualis-eroszak-molesztalas-vad-2159045/

https://www.feol.hu/hirek/orizetbe-vettek-a-bicskei-gyermekotthon-igazgatojat-1796196/

https://www.feol.hu/hirek/vademeles-bicskei-gyermekotthon-kossuth-zsuzsa-gyermekotthon-fejer-megyei-fougyeszseg-1852584/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!