riasztotta a tűzoltókat

2019.07.19. 14:09

A teljes tető leégésétől mentette meg a házukat Kornél, a tízéves kisfiú Pázmándon

Testvéreivel otthon játszott, amikor pattogásra figyeltek fel, de tűzre egyikük sem mert gondolni. A szomszéd barkácsolására gondoltak, ahogy ez máskor is volt már...

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

A látvány azonban felülírta a képzeletet. Mindegyikük lélekjelenléte volt a döntő, nem voltak tehetetlenek. A nővér azonnal szólt öccsének, hogy hívja a tűzoltókat, mivel nála volt a mobil telefonja, amin éppen játszadozott. Ő azonnal tudta a hívószámot és hívta is a segélyt. Elmondása szerint öt perc sem telt el és az ügyeletes, önálló beavatkozásra is alkalamas pázmándi önkéntes tűzoltók, – a jó helyismeretnek is köszönhetően – meg is érkeztek majd hozzá is kezdtek a csaknem harminc négyzetméternyi tűz oltásához.

Fotó: E. Várkonyi Péter

Pattogtak a cserepek a hőtől, robbantak szét az ablakok üvegtáblái, égett a fatető, de sikerült a tűz nagyobb továbbterjedését megakadályozni. Idő közben Székesfehérvárról is megérkeztek a hivatásos tűzoltók két járművel, de csak az egyik bevetésére volt szükség, így a másik vissza is fordulhatott. Csaknem az oltás megkezdésével egy időben jöttek a Gárdonyból a rendőrök, akik segítettek a tömlőket a tűzcsaphoz vinni, mivel a távolság elég nagy volt a tűzoltójármú és a tűzcsap között. Később tucatnyi ásványvizet is hoztak a mentésben résztvevőknek. Szerencsére személyi sérülés nem történt és a család kedvenc kutyája is csak békés szemlélője lehetett a megfékezett lángoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!