A jobb élet reményében

2019.05.07. 12:28

Pénzért akarta szüleit megöletni egy gyúrói fiatal, vádat emeltek ellene

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt azzal a gyúrói 19 éves férfivel szemben, aki ismerőseivel akarta szüleit megöletni.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádlott viszonya a szüleivel megromlott, illetve különböző adósságokat halmozott fel, élete jobbrafordulását szülei halálától remélve elhatározta, hogy őket megöleti.

Ennek érdekében a terhelt 2019. januárjában két ismerősét is megkereste, akik közül az egyik a felkérést elutasította, míg a másik azt 2 millió forintért látszólag elvállalta. Ezt követően az emberölésre felkért két személy szöveges, illetve hangüzenet formájában felvette a kapcsolatot a vádlottal azért, hogy a férfi szándékának komolyságáról meggyőződjön, illetve a terveiről bizonyítékot szerezzen. A cselekmény végrehajtását végül a korábban felkért személy látszólag elvállalta, azonban ismerősök közreműködésével a terhelt szándékáról értesítette a férfi szüleit.

Mielőtt a vádlott a célja megvalósítása érdekében további lépéseket tehetett volna, a nyomozó hatóság a terhelt szülei megölésére irányuló tervezett cselekményét megakadályozta, így az előkészületi szakban maradt.

A főügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő férfivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!