kigyulladt a minibár

2019.05.23. 09:56

Életet mentett a füstérzékelő Csákváron

A minibár gyulladt ki egy panzióban május 23-án hajnalban Csákváron.

Katasztrófavédelem

A szobában alvó vendégeket a beépített füstérzékelő sípolása ébresztette fel. Az asztali hűtőszekrénynél füst gomolygott, a minibár hátsó fala lángolt. A tüzet az épület gondnoka az egyik folyosón lévő porral oltóval elfojtotta. A csákvári önkéntes és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt épületeknél, helyiségeknél az egyik legnagyobb veszélyt a keletkező füst belégzése jelenti, ezért ha a bent tartózkodók időben észlelik a tüzet, nagyobb az esély a sérülések elkerülésére, a menekülésre, lehetőség nyílik a tűzoltók értesítésére. Ebben segítenek a füstérzékelő készülékek, amelyek a tűz kezdeti szakaszában keletkező füstöt észlelve átlagosan egy percen belül hangos sípolással jeleznek, riasztásukkal az alvó embert is felébreszthetik, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a kisebb tüzek eloltására.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!