Hetvenkét ember hagyta el ideiglenesen otthonát

2019.04.05. 07:04

Berendezési tárgyak égtek egy földszinti lakásban Fehérváron

Füstszagra ébredtek és a szellőzőből feltörő füstre figyeltek fel a lakók április 5-én hajnalban egy székesfehérvári társasházban.

Katasztrófavédelem

A város hivatásos tűzoltói az egyik földszinti lakásból érezték a füstöt. Az ingatlanba behatolva megállapították, hogy a szobában a berendezési tárgyak égtek. Lakót nem, csak egy elpusztult kutyát találtak bent. Az épületet kiürítették, hetvenketten hagyták el ideiglenesen otthonukat, akik a szellőztetést követően visszatérhettek a lakásokba. A mentők megvizsgálták a lakókat, senki nem sérült meg – írja a katasztrófavédelem.

Vezető képünk illusztráció!

Friss információk!

A Repülőtér úti épülethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett három gépjárműfecskendővel és a létraszerrel érkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik a felderítéssel párhuzamosan megkezdték a háromszintes társasház kiürítését. Az egyik földszinti lakás bejáratánál erős füstszagot éreztek, ezért az ajtót betörték. A lakás sűrű fekete füsttel telítődött. A hálószobában lévő galériás ágy lambéria burkolata, és az alatta kialakított gardróbban ruhák és műszaki cikkek égtek, lángolást ekkor már nem tapasztaltak. A tűzoltók egy vízsugárral a még izzó részeket eloltották, és a felszivárgó füst miatt a társasház minden lakását átvizsgálták. A kigyulladt lakásban egy elpusztult kutyát találtak, gazdája nem tartózkodott otthon. Az épületből hetvenkét lakót kísértek ki a tűzoltók, a mentők mindenkit megvizsgáltak, senki sem sérült meg.

A hasonló tűzesetek minél gyorsabb észlelése, a sérülések és a nagyobb anyagi károk elkerülése érdekében javasolt a társasházi lakásokban is a lakóknak saját biztonságuk fokozása érdekében füstérzékelőt elhelyezniük, amely akár a szellőzőn át szivárgó füstöt is észlelve hangos sípolással figyelmeztet a veszélyre, jelzésével éjszaka az alvó embert is felébreszti, így adva nagyobb esélyt a menekülésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!