büntetőeljárás indult

2019.03.19. 13:40

Cserbenhagyta az autós a kereszteződésben – Az áldozat keresi a tettest

Megállás nélkül hajtott tovább a baleset után egy ezüst Renault hétfőn 15.40 körül a Szent Flórián körút egyik kereszteződéséből. A cserbenhagyott autós kétségbeesve keresi a tettest – a nagy nyilvánosságnak köszönhetően esélyes, hogy sikerrel. A rendőrségi feljelentés megtörtént.

S. Töttő Rita

Fotó: Káposztás Cintia

A Szent Flórián körút és a Kiskút útja, vagyis a Park Center melletti kereszteződésben akart áthajtani hétfőn 15.42 körül a Szent Flórián körúton a Kiskút útjáról a Park Center felé Káposztás Cintia autójával. A telezöldnél el is indult volna – mesélte a Fejér Megyei Hírlapnak -, s mivel egyenesen akart haladni, az elsőbbség az övé volt.

– Lassítottam, mert a szembejövő fekete furgon nem adott elsőbbséget, átvágott előttem. Az ezt követő autó volt az ezüst Renault, ami először megállt, ezért én joggal éreztem úgy, hogy megadja az elsőbbséget, ami jár, ezért elindultam. Ezzel egy időben padlógázzal elindult ő is, és a kocsim bal oldalát végighúzva, összetörve lekanyarodott és továbbment a Tesco felé. Miután elment, kiálltam a kereszteződésből – meséli a hölgy, aki mellett nagyon sok autó elment, magára maradt utasával a bajban. – Miután félre álltam, hívtam a rendőrséget. A helyszínelés és jegyzőkönyv felvétel után megtörtént a feljelentés – ismeretlen tettes ellen.

Fotó: Káposztás Cintia

Komoly kár keletkezett az autóban, hisz sérült a futómű, a teljes oldal karosszéria tropára ment, az ajtót sem lehet becsukni. Cintia ezért úgy döntött, az ismeretlen tettes után ered – bár csak virtuálisan. Szemtanúkat kezdett keresni a közösségi hálón, s láss csodát, többen jelentkeztek is. Kedden reggel így már azt is tudta, hogy egy P-vel kezdődő rendszámú ezüst, háromajtós Renault lehetett a keresett fél, amelyben – többek állítása szerint – két szőke hölgy ült. A rendszám többi betűje is dereng a szemtanúknak, így a rendőrségnek már több esélye van a kiderítésére. De még mindig jó lenne, ha konkrét tényekkel tudnának segíteni szemtanúk. Sőt – vélekedik Cintia -, az lenne a legjobb, ha maga a sofőr jelentkezne…

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Fejér Megyei Hírlap kérdésére elmondta: az említett ügyben a Székesfehérvári Rendőrkapitányság cserbenhagyás miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Az elkövető felkutatása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!