látni és látszani

2018.10.26. 09:41

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az országos kampányhoz

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai 2018. október 25-én délután a megyeszékhelyen tartottak baleset-megelőzési tájékoztatót a gépjárművezetőknek és a kerékpárosoknak.

Palocsai Jenő, police.hu

A Palotai úton tegnap több autóst megállítottak, hogy felhívják a figyelmet a láthatóságot segítő berendezésekre, intézkedésekre

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A látás és a láthatóság jelentőségére hívják fel ezzel a közlekedők figyelmét, mivel az őszi–téli időszakban kedvezőtlenebbek az út- és a látási viszonyok, tudtuk meg Sturcz Tímea rendőr őrnagytól.

A Palotai úton tegnap több autóst megállítottak, hogy felhívják a figyelmet a láthatóságot segítő berendezésekre, intézkedésekre
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

 

Csütörtökön a Palotai úton állítottak meg a rendőrök kerékpárosokat, majd autósokat, hogy tudatosítsák, mennyire fontosak a baleset-megelőzés szempontjából az előírt, láthatóságot segítő berendezések. Aki nem tudja, mi is kell a biciklire, annak ingyen felmérik egyes szervizek a kerékpárok felszereltségét. Azonban nem elég látszani, látni is kell. Sok gépkocsivezető hord szemüveget, és a legtöbbnek a vezetői engedélyében foglaltak szerint kötelező lenne viselni vezetés közben, ám ezt sokan elfelejtik. Optikus vállalkozások ingyenes szemvizsgálattal járulnak hozzá a kampány sikeréhez.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya keretében a közlekedésben részt vevők az akcióhoz csatlakozott szervizekben 2018. október 17-e és december 7-e között Fejér megyében is térítésmentesen vizsgáltathatják át a járművük világító- és fényjelző berendezéseit, valamint gumiabroncsait. A regisztrált optikai szaküzletek hasznos tanácsaik mellett díjmentes látásellenőrzéssel is várják a járművezetőket. Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet.

A rendőrök az akció ideje alatt a megye több pontján baleset-megelőzési tanácsokkal segítik a közlekedőket, akik részletes felvilágosítást kaphatnak majd a láthatósággal kapcsolatos tudnivalókról is.

A kampánnyal kapcsolatos, folyamatosan frissülő információkról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!