Elfogták a gyanúsítottat

2018.09.11. 14:01

Többször meglőttek egy Fejér megyei férfit Kámon – Frissítve

Információink szerint életveszélyes állapotban van a 62 éves, Fejér megyei férfi , akit egy Vas megyei erdőben lőttek meg a fején és az állkapcsán.

Feol.hu

Fotó: Simon István/ Vas Népe

A vaol.hu információi szerint még vasárnap hívta fel egy férfi a Fejér megyei, agancsfelvásárlással és dísztárgyak készítésével foglalkozó vállalkozót, hogy nagyobb mennyiségű agancs van, amit szeretne eladni. Meg is beszéltek egy hétfői találkozót Kámba, hogy ott adják át az agancsokat, amit készpénzben kellene kifizetni.

Fotó: Simon István/ Vas Népe
Fotó: Simon István/ Vas Népe

A vevő a feleségével és nagyobb mennyiségű készpénzzel indult útnak, közben azonban az „eladó” telefonált, s egy földútra irányította őket. Az úton keresztbe rakott ágak miatt nem tudtak továbbmenni, így a 62 éves férfi kiszállt, hogy arrébb tegye az ágakat: ekkor dördültek el a lövések. Információink szerint egy bokros-fás területről lőttek, és feltehetőleg nem is egy ember tüzelt, mivel többfajta lövedéket is találtak. A férfit a célzott lövések a fején, az állkapcsán, a vállán érték, illetve az autón is több lövedék nyoma látható.

Fotó: Simon István/ Vas Népe
Fotó: Simon István/ Vas Népe
Fotó: Simon István/ Vas Népe

A férfi felesége nem szállt ki, hanem lehajolt, őt ezért nem találták el. A sérült férfi vissza tudott ülni az autóba, s a közeli Kámra hajtottak, ahol a helyi orvos látta el a lőtt sebeket, illetve mentőt hívott az erősen vérző férfihoz, akit a szombathelyi kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy életveszélyes állapotban volt, időközben már meg is műtötték. Minden jel arra utal, hogy a gyilkossági kísérletet előre kitervelték, és szándékosan csalták csapdába a férfit, hogy ott kivégezzék.

2018.09.11

8.44

Lőfegyver okozta sérülések miatt kért orvosi segítséget egy Fejér megyei férfi 2018. szeptember 10-én délelőtt. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi agancs vásárlása miatt utazott Vas megyébe. Az eladó egy, Szemenye melletti erdős területet jelölt meg találkozási pontként, a számára egyébként nem ismeretlen férfinek. A terület megközelítése során a vevő a járművéből kiszállt és nem sokkal később lövések dördültek. A férfi fejét és a vállát érték a lövések, melyek következtében az orvosi vélemény szerint életveszélyesen megsérült, továbbá a személygépkocsin is lövések okozta sérülések keletkeztek.

A Vas megyei nyomozók haladéktalanul megkezdték az ügy vizsgálatát. A feltételezett elkövető felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek. Összehangolt akció eredményeként a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a bűncselekmény elkövetésétől számított tizenkét órán belül Meggyeskovácsi belterületén elfogták a 23 éves Vas megyei férfit. A férfit a nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügy körülményeit emberölés kísérlete elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálják. Egyidejűleg előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására is – írja a police.hu

09.13.

„A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. decemberében vásárolt egy hangtompítós kispuskát az egyik online piactéren, melyhez az eladótól kapott kilenc darab lőszert is. Később a gyanúsított távcsövet is vett a fegyverhez. A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását,„ – olvasható a vaol.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!