Tűz van!

2018.09.18. 15:57

A Biztonság hete fehérvári állomásán interaktív foglalkozásokkal várták a gyerekeket

A szeptember 22-ig tartó programsorozatot második alkalommal rendezik meg országszerte, és a katasztrófavédelem ezúttal is csatlakozott a kezdeményezéshez. A cél elsősorban a fiatalok figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire.

Katasztrófavédelem

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Labdatűz a füstsátorban

A Biztonság hete székesfehérvári állomásán a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság interaktív foglalkozásokkal várta a gyerekeket. Az óvodások és az iskolások korcsoportjukhoz illeszkedve játékos és ismeretterjesztő formában sajátították el a többi között a veszélyes anyagok tulajdonságait mutató szimbólumok jelentését, megismerhették a tűzoltóautók széleskörű szakfelszereléseit, és egy kicsit a tűzoltást is gyakorolhatták puttonyfecskendővel történő célba lövés formájában.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

A színházfüsttel telített sátorba bemerészkedve három piros labdát kellett megkeresniük a gyerekeknek. Saját maguk is megtapasztalhatták, milyen nehéz tájékozódni a füstben, és a tűzoltók az ilyenkor tanúsítandó helyes magatartásra is felhívták a figyelmet. Hangsúlyozták, hogy tűz esetén elbújni semmi esetre sem szabad, hanem azonnal segítséget kell kérni, akár egy hangos „Tűz van!” kiáltással.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!