Kényszerű éjszakai favágás

2018.08.25. 18:43

Veszélyesen megdőlt fához riasztották a pázmándi önkéntes tűzoltókat

Este nyolc órakor riasztották a pázmándi önkéntes tűzoltókat, mert a közeli Csekésben egy fa veszélyesen megdőlt és félő volt, hogy a villanyvezetékre zuhan.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

Teri néni hívta a tűzoltókat, ők az önkénteseknek továbbították a bejelentést. Ők önálló beavatkozóként azonnal indultak, otthagyva egy veszélyes darázsirtás helyszínét, ahol már beöltözve éppen elkezdték volna az irtást, de ez a riasztás felülírta a pillanatnyi munkájukat.

Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

A helyszínen derült csak ki, hogy ez a fakidőlés augusztus 19-én történt. Ekkor a közelben lakó Teri néni szólt a kápolnásnyéki önkormányzatnak, – elmondása szerint – hogy hárítsák el a veszélyt. Mivel nem történt semmi, Teri néni 5 nap múlván ismét hazatért, és a közelgő vihar miatt most már a fehérvári tűzoltókat hívta segítségül, ők pedig a pázmándiakat riasztották. A magasban lévő fadőléshez nekik nem volt emelőjük, ezért a fehérvári tűzoltók érkeztek két rajjal, köztük egy emelőkosaras járművel, és megkezdték a favágást. Az Eon szakemberit is riasztották a helyszínre, ha kell, azonnal segítsenek.

Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

Az egész művelet csaknem 2 két óra hosszat tartott, a fehérvári tűzoltók elhárították a bajt. Ekkor már este 10 óra volt. A munkák közben merült fel a kérdés, hogy a bejelentőnek miért este nyolckor kellett szólnia az öt nappal ezelőtti káreset után? A kápolnásnyékiek miért nem intézkedtek? A kérdések költőiek maradtak, válasz nélkül. A kár elhárult a tűzoltók profi munkája után. Mindezt azonban veszélytelenebbül is meg lehetett volna tenni, nappali fénynél...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!