előzetesben

2018.03.21. 15:01

Szexuális szolgáltatásokat kínált, majd kirabolta vendégeit a fehérvári férfi

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság három rendbeli rablás bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsított és élettársa ellen.

Feol.hu

Fotó: Shutterstock

Az alapos gyanú szerint a gyanúsított élettársa egy internetes oldalon regisztrálta magát, és az ott megjelenő hirdetésben szexuális szolgáltatásokat és masszírozást vállalt. A gyanúsított és élettársa elhatározták, hogy a hirdetésre jelentkezőket Fejér megyei otthonukba hívják, és ott tőlük erőszakkal vagy fenyegetéssel készpénzt szereznek.

2018. január 3-án, 5-én és március 8-án a hirdetésre jelentkező sértettek az ott megjelölt ingatlanba mentek. Itt – kihasználva, hogy éppen hiányos öltözetűek vagy tisztálkodnak – a gyanúsított őket bántalmazta, majd készpénz átadására kényszerítette. Egy sértett pénztárcájából a gyanúsított és élettársa a sértett távollétében pénzt vettek ki, majd a lopást észlelő sértettet a gyanúsított bántalmazta, megfenyegette. A gyanúsított és élettársa a három sértettől összesen 71.000 forintot szerzett meg.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A kényszerintézkedés oka az volt, hogy a bíróság álláspontja szerint a személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt már többszörösen büntetett előéletű gyanúsított esetében fennáll annak veszélye, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!