Garázssor

2017.09.28. 15:24

Tűz Dunaújvárosban, egy ember meghalt -Frissítve!

Ma kora délután tűz ütött ki a Budai Nagy Antal úton található garázssoron és a mögötte található erdős területen. Az oltási munkálatok jelenleg is zajlanak.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Enikõ

A helyszínen Lóki Richárd tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője lapunknak elmondta, több tíz négyzetméteren csaptak fel a lángok, főként a garázssor mögött összehordott szemét, gumiabroncs és egyéb hulladék gyulladt ki. A tűzhöz négy szerkocsival vonultak ki dunaújvárosi és sárbogárdi tűzoltók. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem műveleti laborja is, hogy a légtérbe került szennyeződést vizsgálja. Az érintett terület mögött található ipari üzem nem került veszélybe. Az oltás során egy női holttestet találtak a tűzoltók.

Fotós: Zsedrovits Enikõ

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő a tűzesettel kapcsolatban elmondta, az tűz közelében található bódéból három gázpalackot hoztak ki a tűzoltók, valamint egy kutyát is kimentettek. A katasztrófa védelmi labor munkatársai vizsgálták a légszennyezettséget, ám a mérések azt mutatták az egészségre veszélyes károsanyag koncentráció nem került a légtérbe. A történteket a rendőrség jelenleg is vizsgálja. A lángokat már megfékezték a tűzoltók jelenleg az utómunkálatok zajlanak az érintett területen.

Pápai Eszter Etelka főelőadó, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs referense a DH megkeresésére közölte, a Budai Nagy Antal úton történt tűzeset oltási munkálatai közben egy 1957-es születésű hölgy holttestét találták meg. A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!