Vitt mindent

2024.01.25. 17:20

A szél volt az úr csütörtökön

Csendesül a szél Fejérben, a vármegye területén ugyanis visszavonta a Hungaromet a korábban széllökés veszélye miatt kiadott riasztást. A tűzoltóknak volt teendőjük, a temetőkben pedig a hozzátartozóknak lesz – a szél ugyanis vitt sok mindent, ami mozdítható.

S. Töttő Rita

Forrás: Olvasó

Erősen fújt a szél január 25-én, csütörtökön Fejérben is, ám mostanra kicsit csendesült a helyzet. A széllökés veszélye miatt visszavonták ugyan a riasztást, de azért okozott károkat a megyében. A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai eddig tizenkét beavatkozáshoz szálltak ki a megyében – árulta e la feol.hu megkeresésére Szabó-Bisztricz Anett sajtóreferens.

Mint kiderült, szinte kivétel nélkül útra dőlt fa, leszakadt faág miatt keletkezett forgalmi akadály, illetve balesetveszély, s ezek elhárítására hívták segítségül a tűzoltókat. Akik jöttek is és motoros fűrész segítségével távolították el a faágakat. Székesfehérváron a Palotai úton szakította fel a szél egy épület lemezfedését, amelynek eltávolításában segédkeztek a tűzoltók,  a Fecskeparton pedig egy játszótér előtt szakadt le egy 10 méteres faág. A Zentai úton faágak akadtak fenn a többi fán, amelyek eltávolítása szintén nem volt könnyű feladat. Csákváron, valamint Sukorón útra dőlt fát kellett eltávolítani, Sárszentmihályon pedig egy kerítésre dőlt diófát. A Bicske-Etyek térségéből érkező hasonló esetekhez a Pest vármegyei tűzoltók vonultak ki.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Továbbá olvasói jelzés érkezett egy veszélyes helyzetről: a Szedreskerti lakónegyedben egy lépcsőház ablaka törött ki és zuhant – éppen a bejárati lépcsőre. Az ablak kitörése még tisztázatlan, de egyes elképzelések szerint a mellette lévő kisebb ablakok lehettek nyitva, azok becsapódása okozhatta az egyébként már repedt lépcsőházi ablak kitörését. Szerencse, hogy nem állt éppen senki a bejáratnál…

A szél mindezek mellett is vitt sok mindent, ami mozdítható: így főleg a temetőkben okozott felfordulást. A hozzátartozóknak lesz mit rendbe tenni: vitte a szél a mécsestartókat, virágokat, vázákat és mindent, ami könnyedén mozdítható volt.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!