Időjárás

2023.08.18. 16:49

A hőség után jégeső, felhőszakadás jöhet: riasztás Fejérben (frissítve)

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom és Somogy vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután.

Feol.hu

l

Fotó: Durmics Balázs

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott veszélyjelzés szerint a következő órákban az intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat a fenti vármegyék egyes járásaiban.

A Velencei-tónál - katasztrófavédelem honlapján jelzett információ szerint - jelenleg elsőfokú viharjelzés van érvényben, ami azt jelenti, hogy úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Amint percenként 90-szer villan fel a viharjelző berendezés, már másodfokú a jelzés, tehát fürödni tilos, törekedni kell rá, hogy minél hamarabb kikerüljünk épségben a partra.

Pénteken és szombaton napközben is szinte az egész országban alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához. Az erősebb zivatargócokat főként felhőszakadás kísérheti, azonban kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés (~60-80 km/h), esetleg jégeső (1-2 cm-nél nem nagyobb átmérő) is társulhat hozzájuk - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Frissítés - 18:15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időközben citromsárga, azaz elsőfokú riasztásra minősítette vissza a Fejér vármegyei helyzetet. Mint írják, már a Velencei-tónál sincs viharjelzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!