Útinform

2023.04.04. 11:41

Viharos szélre és porátfúvásokra kell készülnünk Fejér útjain is

Kedden napközben az ország több pontján, így például a Dunántúl északnyugati részén, valamint a Balaton térségében viharossá fokozódik az északias szél, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70 km/órát is.

Elekes Gergő

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Amint arról az Útinform tájékoztatott, az erős szél már hordja, kavarja a port az M1-es autótópálya komáromi szakaszán a 104-es kilométernél, az M3-as autópályán a hajdúnánási szakaszon a 214-es kilométer közelében, valamint a 3-as főúton Emőd és Vatta között a 163-as kilométernél. Ezeken a szakaszokon a látótávolság lecsökkenhet, emiatt a Magyar Közút minden közlekedőtől azt kéri, hogy a látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek. Sajnos még nagyon friss emlék az M1-es mányi szakaszán történt tömegbaleset, mely bebizonyította, hogy mekkora veszélyeket is rejt magában a porátfúvásokkal ellepett autópálya.

A legrosszabb állapotok Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala vármegyében foordulhat elő a napközben viharossá váló szél miatt, így aki Fejérből errefelé indul, mindenképpen tájékozódjon indulás előtt az aktuális út- és látási viszonyokról, hiszen ezekben a vármegyékben a szél a száraz időjárás miatt lokálisan porátfúvásokat okozhat nemcsak a gyorsforgalmi, hanem a fő- és mellékúti szakaszokon is.

Vezessenek óvatosan!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!