Frissen Fejérből

2022.01.28. 07:01

Réteges öltözet javasolt pénteken a viharos szél ellen Fejér megyében

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet.

köpönyeg.hu

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására reggel gyorsan csökken a felhőzet, és keleten, délkeleten is megszűnik a vegyes csapadék. Napközben felhőátvonulások lesznek, melyekből elvétve fordul elő zápor, estefelé akár hózápor. +6, +7 fok körül alakul a hőmérséklet. Fejér megyében +6 és +1 fok körül alakul a napi hőmérséklet. 

Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - adta hírül a köpönyeg.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!