Frissen Fejérből

2021.07.27. 08:51

Harmadfokú hőségriadót rendeltek el péntek éjfélig Fejérben is

Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére péntek éjfélig. Ilyet akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

feol.hu

Járókelő iszik egy utcai ivókútból a székesfehérvári Liszt Ferenc utcában 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tiszti főorvos által elrendelt hőségriasztás.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A legfontosabb, hogy a nagy melegben ügyeljenek a fokozott folyadékbevitelre, ha épp szabadságon vannak, kerüljék a déli órákban a napozást, hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennétek!

Tűző napon parkoló autóban, lakókocsiban ne hagyják a gyermekeket és állatokat, az autó ugyanis ilyenkor üvegházként működik és akár 70 Celsius-fok fölé is emelkedhet a belső hőmérséklet! Ha napon álló kocsiban hagyott gyermeket vagy háziállatot látnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívószámot – hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelem közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!