Frissen Fejérből

2021.06.06. 07:24

Fázni ugyan nem, de ázni fogunk Fejér megyében

Vasárnap reggel északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet. Ugyanakkor másutt sok lesz a felhő. Elszórtan számítanunk záporeső, néhol zivatar kialakulására.

metnet.hu

Fotó: Elekes Gergő / feol.hu / Illusztráció

A kevésbé felhős északkeleti tájakon párás lesz a levegő, ködfoltok képződhetnek. Az északi, északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt erősségű lesz. Reggelre 9 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Délután a Dunántúlon folytatódik az erőteljes gomolyfelhő-képződés. Aminek hatására bizony ezeken a területeken, de legfőképpen a nyugati, északnyugati, délnyugati országrészre korlátozódva várhatóak nagyobb területen záporok, zivatarok, míg a Dunántúl középső, északi, északkeleti részén valamelyest kisebb valószínűséggel számíthatunk ezen jelenségek előfordulására.

A zivatarokat lokálisan jelentős mennyiségű csapadék és kisebb méretű jég kísérheti. Ezzel szemben a Dunától keletre eső területeken a közepesen, a Tiszántúlon jobbára gyengén felhős lesz az ég és itt csapadékra nem számítunk. Az északi, északkeleti szél jellemzően gyenge lesz, de a Tiszántúlon időnként élénk széllökések is kifuthatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!