csütörtöki előrejelzés

2019.08.08. 07:39

Gyenge hidegfront, de marad a meleg idő

Elszórtan, főként nyugaton és északkeleten számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, de másutt sem lehet teljesen kizárni megjelenésüket.

feol.hu

Budapest, 2017. augusztus 6. Gyalogosok futnak át az úttesten az esõben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

Az északnyugatira forduló szél a Dunántúl északi felén és a középső országrészben megélénkül, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás. A sok felhő és az élénk légmozgás hatására enyhe lesz az éjszaka, csupán 20 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtök délután

Nyugat-délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, így már inkább csak északon és keleten süthet ki tartósabban a nap. Helyenként fordulhat elő zápor vagy zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati, illetve az északkeleti országrészben. Az északnyugati szél általában gyenge marad, inkább csak a középső és alföldi tájakon élénkülhet meg időnként. Délutánra a hőmérséklet 26 és 32 fok közé emelkedik, a tartósan felhős dunántúli tájakon lesz hűvösebb az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!