figyelem!

2018.02.19. 11:00

Kárt szenvedett az októberi viharban? A fóliásoknak pénz járhat!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium jövedelempótló támogatást nyújt a 2017. októberi viharban kárt szenvedett fóliás termelőknek.

B. Kiss László

bhb

A kamara kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatást dolgozott ki a károk részleges ellentételezésére. Az érintett termelők a kárt szenvedett fóliasátor egy négyzetméterére számítva legfeljebb 2000 forint támogatásban részesülhetnek. Az FM a károsult termelők megsegítésére 100 millió forintot különített el – derül ki a NAK lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A támogatás igénybevételére az a termelő jogosult, akinek fóliasátra 2017. október 15-31. között szenvedett kárt egy viharral érintett településen. Az erről szóló igazolás kiállítását a fóliasátor fekvése szerint illetékes kamarai falugazdásznál kell kérelmezni.

A jövedelempótló támogatás iránti kérelmet március 15-ig lehet benyújtani papíralapon a Magyar Államkincstárhoz a honlapján közzétett nyomtatványon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában