Intézkedések

2024.03.29. 08:30

Több száz millió forint érkezik Iváncsára, Adonyba, Kulcsra és Rácalmásra

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a Fejér Vármegyei Közgyűlés.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Molnár Krisztián Facebook oldala

Molnár Krisztián, a vármegyei közgyűlés elnöke közösségi oldalán összegezte az ülés intézkedéseit. Elsőként arról írt, hogy módosították a 2024. évi költségvetési rendeletet, valamint a különleges gazdasági övezet vonatkozásában települési támogatásokról is döntöttek.
Rácalmás ennek értelmében 920 millió forint támogatásban részesül, (ennek nyomán belterületi közvilágítás, a Dúzlok dűlőben ivóvízvezeték kiépítése, a Milleniumi parkban játszószer-fejlesztés, az Ady Endre utcában pedig útépítés valósul meg) valamint pályázati önrész fedezetéül is szolgál majd a támogatás egy része.
Iváncsa összesen 250 millió forint támogatást kap. A település a többi között katolikus és református egyházi intézmények fejlesztését, több utcában csapadékelvezetést és járdafelújítást, az Arany János utcai óvodánál térkövezést, dolgozói helyiségek felújítását, illetve bútorzatcserét valósít meg a forrásból.
Kulcs 100 millió forint támogatásban részesül, melyből a település jubileumi rendezvényeinek megvalósítása, a Faluházban irattár kialakítása, a sportpálya fejlesztése, valamint a Kotlán János utcában ivóvíz rendszer kiépítése valósul meg – részletezte Molnár Krisztián.

Adony 200 millió forint támogatásból két szolgálati lakást újít fel, és bővül a Kossuth Lajos utcai Szociális Központ is.

A helyi katolikus közösséggel, a Székesfehérvári Egyházmegyével és a Fejér Vármegyei Önkormányzattal összefogva a 300 esztendős, már életveszélyessé vált Sarlós Boldogasszony templom teljeskörű felújítása is megtörténhet.  

"Alapítványi támogatásról is döntöttünk rendkívüli ülésünkön, melynek értelmében a Krajczáros Alapítvány részére 200.000 forint támogatást biztosítunk" – írta oldalán a vármegyei közgyűlés elnöke.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában