Hosszú téli esték

2024.02.13. 13:00

Erdőgazdálkodás a klímaváltozás árnyékában a Vértes déli részén

Óriási technológiai forradalom zajlik napjainkban, mely minden szakterületen egyre intenzívebben fejti ki a hatását. Azonban a klímaváltozás közvetlen hatásai is egyre kézzelfoghatóbban vesznek körül bennünket a Vértesben is.

Borsányi Bea

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Ezen gondolatok mentén tart előadást február 14-én Gulyás Gábor, a Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság erdészeti igazgatója a Hosszú téli esték sorozatban a csákvári Geszner-házban, melynek során a Vértes déli részén található erdőket és a klímaváltozást állítja párhuzamba. Az előadás betekintést kíván nyújtani elsősorban a Vértes déli részét érintő erdőgazdálkodás történetébe a régmúlttól egészen napjainkig. Gulyás Gábor előadása nem kifejezetten szakmabelieknek szól, azoknak szeretné érhetővé tenni a jelenlegi erdőkép kialakulásának folyamatát, akik nem erdőgazdálkodással foglalkoznak.

Miért fontos, hogy megismerjük a múltat az erdőgazdálkodásban? Mit látunk- és tapasztalunk a jelen gazdálkodásában, talán ezáltal kapjuk meg a jövő kihívásaira is a válaszokat? Hogyan lehet megteremteni az egyensúlyt az erdei ökoszisztéma-, tartamos erdőgazdálkodás- valamint a társadalmi elvárások egyre fokozódó szintjén? Hogyan tudjuk a technológiát innovatív utakon az erdő javára fordítani? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a szerdán 18 órakor kezdődő előadás a választ. A részvétel ingyenes! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában