Korszerűsítés

2023.09.05. 21:56

Két ütemben valósul meg az Alba Regia Sportcsarnok fejlesztése

Korszerű világítás, komfortosabbá vált belső terek, megújult vizesblokkok fogadják az Alba Regia Sportcsarnokba érkezőket. Az Alba Regia SC a várossal közösen, két ütemben valósítja meg az energetikai és egyéb fejlesztési beruházást mintegy 485 millió forint értékben.

Feol.hu

Forrás: ÖKK

Az ÖKK közleménye szerint az Alba Regia Sportcsarnokban folytatódtak a város intézményeit érintő energetikai korszerűsítések. A két ütemben zajló fejlesztés első szakaszában a nyár folyamán elkészült a tetőszigetelés és korszerűsítették a világítást. Az új LED izzók nagyobb fényt adnak kevesebb energiafogyasztással - hangzott el azon a keddi bejáráson, amelyen részt vett Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.
A polgármester tájékoztatása szerint a 140 milliós TAO-támogatásból teljesen felújították a tetőszigetelést és a fénytechnikát, amely az üzemeltetési költségekben jelentős megtakarítást eredményez majd. Hozzátette, a csarnok korszerűsítésében és energiafogyasztásának csökkentésében a következő lépést a napelemek felszerelése és a LED-falak cseréje jelenti majd. Ezek 2024 nyarára megtörténnek.  Közös ügynek nevezte a felújítási folyamatot, hiszen a két ütem együtt összesen közel 500 millió forintba kerül, melynek jelentős részét a TAO, a szponzorok és egyéb támogatók adják. Székesfehérvár Önkormányzata kevesebb mint 10%-át kell, hogy állja a költségeknek, ez néhány tízmilliós nagyságrendet jelent - tette hozzá.
Az energetikai korszerűsítések mellett az első ütemben felújították az épületben lévő öt apartmant, a női és férfi vizesblokkokat, a bírói öltözőt és az egészségügyi szobát - ismertette Balássi Imre. Az Alba Regia SC elnöke hozzátette, a szövetségi előírásoknak megfelelően kiépítették a rendőrségi vezetési pontot és a közvetítő állványt, valamint az informatikai hálózat karbantartása mellett új eszközöket is beszereztek, és csarnok teljes belső festése is megtörtént.

A felújítás második ütemében több mint 340 millió Ft értékben 2024 júniusáig megtörténik a napelemek és az energiatároló akkumulátorok beszerzése, az új eredményjelző és LED-falak telepítése és a pályaborítás cseréje is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában