Szabadbattyánból Afrikába

2023.08.03. 17:30

Távoli országokban is keresik a Fejér megyei gazdasági kapcsolatokat

A szabadbattyáni LogSol kft Hybrid energiatermelő egységei felkeltették a figyelmet az energetikai kihívásokkal küszködő afrikai kontinensen. A cég képviselői jelenleg is Angolában tartózkodnak, hogy felmérjék a lehetséges helyszíneket.

Nagy Zoltán Péter

Polyák István Magyar Lászlót ábrázoló alkotásának átadása Benguela Nemzeti Múzeumban

Fotó: LogSol Kft.

Varga Zsoltot, a cég alapítóját kérdeztük a projektről.

– Nagyon nagy az érdeklődés, folyamatosan tárgyalunk a helyszíneken. Eddig Nigéria és Angola volt a két ország, ahol megkezdtük a felméréseket. Kollégám, Kondricz Péter már második körben töltött újabb egy hetet Nigériában, ahol a központi területek illetékeseivel, köztük Estu Nupe bidai emírrel, és Niger és Nasarawa államok kormányzóival tárgyalt. Több együttműködési megállapodás is született, így hamarosan megindulhat majd a projekttervezés fázisa.

Tárgyalás Angolában a Kiyamata Group és a LogSol kft képviselőivel
Fotó: LogSol Kft.

Mint megtudtuk Varga Zsolt alapítótól, Kovács Tamás vezérigazgatóval jelenleg is Angolában tartózkodnak Pintu Matamba meghívására, aki a Kiyamata Group tulajdonosa. Ingatlan beruházásokkal foglalkozik LogSol partnere, akivel egy szoros együttműködés részleteiről tárgyalnak. – A hosszú távú céljaink egy itteni gyártóbázis létrehozása, amivel eredményesen tudjuk az afrikai kontinenst kiszolgálni. Megtekintettük a luandai iparterületet, ahol a létesítmény létrejöhet, illetve a városközpontban egy bemutató termet. Nagyon jól sikerültek az eddigi megbeszélések. Külön kiemelném, hogy Matamba úrral nagyon hasonlóan gondolkodunk a társadalmi felelősség vállalásról is. Egy hetes kintlétünk alatt meglátogattunk egy árvaházat, ahova jelentős adományt vittünk, illetve átadtuk a benguelai Nemzeti Múzeumnak a Battyáni Mozaik Stúdió vezetőjének, Polyák István művész úrnak a híres afrika kutatóról, Magyar Lászlóról készült mozaik képét – mondta Varga Zsolt cégalapító a Fejér Megyei Hírlapnak.

Megbészélés  Nigéria Niger tartományának kormányzójával
Fotó: LogSol Kft.

Összességében kimondható, hogy Nyugat-Afrikában sok sikerrel kecsegtető történet indult el. A szabadbattyányi LogSol Kft-nek további államokból is vannak meghívásai, akiknél igyekeznek minden felkérést látogatással honorálni. – Tehát Afrika visszavár bennünket – zárta Varga Zsolt.

Adományok átadása egy benguelai árvaházban
Fotó: LogSol Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában