Kiváló tapasztalatszerzési lehetőség

2023.07.24. 16:30

Növényvédelmi bemutató és gép show Móron

A Syngenta Kft. és a Győri Agroker Zrt. és a Frey Pince szervezésében szőlő növényvédelmi és gépbemutató lesz július 26-án. Az ilyen programok iránt érdeklődő szőlőtermesztők, gazdák nem csak nézői, irányítói is lehetnek a szakmai napnak, hiszen bármit kérdezhetnek a szakemberektől.

Palocsai Jenő

A növényvédelem a szőlőben nem könnyű feladat, különösen virágzás idején érzékeny a növény, és így madárkás fürtök alakulhatnak ki

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Nem első alkalommal hívja a gazdákat szakmai továbbképzésnek is kiváló eseményre a Frey Pince.

-A szakmai program a Márkushegyi dűlőben lesz, ahová a Szent Erzsébet Iskolától közösen megyünk ki személygépkocsikkal. Utána visszatérünk onnan, hiszen az ebéd a Frey Pincében lesz, mondta Frey Szabolcs.

A törzstisztítás és a tőkék alatti rész gyomtalanítása történhet vegyszeresen és gépekkel, soraljművelővel is
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Az előzetes regisztrációt nem igénylő, ingyenes rendezvény programja délelőtt 9:30 kor kezdődik, az iskola parkolójában. Frey Szabolcs, a Móri borvidéken termelő gazda a szőlő növényvédelmének helyi tapasztalatairól beszél 10 órától, majd a növényvédelmi cég fejlesztőmérnöke, Horváth Tamás, és Hochbaum Tamás, kertészeti területi képviselő tart bejárást a kísérleti területeken, miközben a növényvédelem főbb kihívásairól beszélnek, idei tapasztalatok alapján. A szakmai nap fénypontja a 10:45 kezdődő Ostraticky szőlészeti gépbemutató, melyet a gépeket forgalmazó cég képviselője, Marovitz István tart majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában