Gratulálunk!

2023.05.02. 16:23

Nemzetgyőztes és kiválasztott az agárdi főzde

A nemzetközi Destillata 2023 versenyen tizedik alkalommal zsebelte be a Nemzetgyőztes elismerést az Agárdi Pálinkafőzde. Minden tekintetben a legjobbak között szerepeltek Vértes Tibor pálinkafőző mester párlatai, akinek köszönhetően a nemzetközi „kiválasztottak körébe” is bekerültek.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A legjobb nemzetközi párlatkészítők versenyén, a Destillata 2023-on ezúttal is tarolt az Agárdi Pálinkafőzde: a legeredményesebb magyarként 10. alkalommal hozhatták haza a megtisztelő "Nemzetgyőztes” címet. A verseny másik nagy elismerése a „Kiválasztottak köre”, amelybe a legeredményesebben szereplő főzőmesterek értékelt tételei alapján kerülhettek a versenyzők. Tizenkét főzde kaphatta meg az elismerést, köztük van az Agárdi is – árulta el a feol.hu-nak Vértes Tibor, hozzátéve: főzdéjük a nyolcadik helyen szerepelt a nemzetközi körben.

Tizennégy tétellel indultak az agárdiak a versenyen, melyből tíz Prämiert éremmel, négy pedig Aranyéremmel gazdagodott.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Igyekszünk az elveink és szakmai tudásunk legjavát adni minden évjáratban. Ez a verseny nemzetközi volt, nagyon sok indulóval, így a mezőny is erős volt a párlatkészítők között – tette hozzá a mester, ahogy azt is: a hagyományos gyümölcspárlatok mellett egyéb italokkal - ginnel, rummal, whisky-vel is indultak a nemzetközi párlat porondon. A párlatfőző mester pedig a most hétvégi Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon újabb szolgálatot vállalt: az Agárdi Borlovagrend tagjává választotta – így már nem „csak” a párlatok, de a borok lovagja is egyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában