Sok száz millió forintra várnak

2023.05.23. 14:30

Nadap is csatlakozott a szankciós politika megszüntését kérő kezdeményezéshez

Fontos kezdeményezéshez csatlakozott Nadap. A Megyei Jogú Városok Szövetsége levelet írt az Európai Bizottság elnökének, s kérte, hogy a hazánknak járó helyreállítási és felzárkóztatási forrásokat minél előbb kapják meg az érintettek. Nos, Nadap is sok száz millió forintra vár jelenleg.

S. Töttő Rita

Forrás: Pexels.com

A nadapi képviselő-testület csatlakozott május 22-i, hétfői ülésén ahhoz a kezdeményezéshez, melyet Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke, Szita Károly, Kaposvár polgármestere fogalmazott meg még tavaly év végén. A levél az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek szól, s arra kéri őt, hogy a hazánknak járó helyreállítási és felzárkóztatási forrásokat minél előbb kapják meg az érintettek. Ebben kifejti, hogy „Európát legyengíti és kiszolgáltatottá teszi a szankciós politika. A gyenge Európa pedig nem képes biztonságot nyújtani a polgárainak…”. Továbbá kéri, hogy az Európai Bizottság változtasson a gazdaságot recesszióba taszító politikán…”.

Köteles Zoltán, Nadap polgármestere a feol.hu-nak elmondta: úgy véli, a települések részéről ez egy jó kezdeményezés, és semmiképpen sem tartja pártpolitikai kérdésnek az ügyet. S mivel ez egy, a településeket érintő téma, nem mellesleg Nadapot is jelentősen érinti, ezért áll ki mellette, függetlenül attól, hogy független polgármesterként tevékenykedik. Mint kiderült, az óvoda pályázatuk 600 millió forintos tételére épp úgy várnak, mint egy 100 millió forint feletti, belterületi utak felújítására vonatkozó pályázatra is. Tavaly három nyertes pályázatuk került tartalék listára, majd megszüntették azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában