Frissen Fejérből

2023.04.14. 15:45

A kedves vevőnek mindent - kereskedelmi díjakat adtak át a Hiemer-házban

Kilencedik alkalommal adták át a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat. Az elismerést három arra érdemes, a kereskedelemben dolgozó szakember vehette át pénteken délelőtt a Hiemer-házban.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvári Fogyasztókért Szakmai díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte, egy John F. Kennedy amerikai elnök által kihirdetett 1962. március 15-i egy történelmi nyilatkozat kapcsán. Az akkori szöveg a négy alapvető fogyasztói jogot írja le: Jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez. Azóta foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett, kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal. 

A három díjazottnak a Hiemer ház Moskovszky-termében adták át az elismeréseket. Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora arról beszélt: -Sok negatív dologgal is találkozhatunk a kereskedelemben, mint például az idegesítő csak itt, csak most, csak ennyiért reklámok, de sokan hallottuk már a történelem folyamán, hogy kér-e számlát, vagy nem, mintha Magyarországnak nem volnának törvényei. Ha azt várjuk, hogy ez az ország fejlődjön, akkor fontos, hogy mindenki fizesse az adót, illetve az áfát. - 

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

A díjazottakkal kapcsolatban azt mondta a kurátor: - Boldog és büszke vagyok, hogy itt van ez a három kitüntetett, akik tényleg megérdemlik a kitüntetést, és akik alkalmasak arra, hogy példát mutassanak másoknak. - 

Róth Péter is jelen volt az eseményen, sőt, éppen ő adta át a díjakat az arra érdemeseknek. Az alpolgármester azt mondta? - Egyre több jelölés érkezik, ami azt jelenti, hogy a fehérváriak elégedettek a cégekkel. Ebben az évben olyan díjazott is van, aki egy nagyvállalatnál dolgozik. Ez azt bizonyítja, hogy egy ilyen cégnél tetten érhető az emberközeliség. - 

Brájer Éva önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy szinte gyermekkora óta ismeri a kereskedelem valamennyi szereplőjét, és hogy fontos tudni, ehhez a színes és sokrétű hivatáshoz hatalmas türelem szükséges. 

Berdó- Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője kitért arra, hogy milyen jó érzés, hogy amikor a kereskedelem résztvevői alkotnak valamit, olyankor az nekünk is készül és az is jó, hogy akárhányszor visszatérünk, ugyanazzal az odaadással fogadnak minket. 

A Fehérvári Fogyasztókért Szakmai díjat olyan vállalkozások, cégek kaphatják, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást. A díjat három kategóriában adományozták és Róth Péter elsőként a szolgáltatás kategóriában kiemelkedő, 1994-ben alapított Golenyák Fa-Barkács Áruház vezetőjét, Golenyák Jánost díjazta. 

Gyártás kategóriában a KaraMeli Tortaműhely & Macaron, illetve annak tulajdonosa, vezetője, Bakó Melitta vehette át az oklevelet és a virágcsokrot az alpolgármestertől. 

Kereskedelem kategóriában Szabó István, a székesfehérvári Media Markt vevőszolgálati vezetője kapta az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában