Energiatakarékos megoldás

2023.03.17. 15:30

Lakossági LED-csereprogram indult Pusztaszabolcson

Hagyományos fényforrásaikat energiatakarékos LED-izzókra cserélhetik a pusztaszabolcsiak, mellyel akár 30 százalékkal csökkenthetik energiafogyasztásukat, s ezáltal a villanyszámlájuk végösszegét.

Héjj Vivien

Hagyományos fényforrásaikat LED-izzókra cserélhetik az abaiak

Forrás: Pexels.com

Az önkormányzat és a CYEB együttműködésének eredményeként március 16-tól Pusztaszabolcson is elindult a lakossági LED-csereprogram. Az izzókat mindenki ingyenesen igényelheti, ehhez csupán regisztrálni kell a ledcsere.hu oldalon. A regisztráció során néhány személyes adat megadása után fel kell tölteni a felületre az igénylő személyigazolványának és lakcímkártyájának mindkét oldaláról készült, jól olvasható fényképet, valamint a villanyszámláról készült, szintén jól olvasható fényképet is. Emellett a felületen egy táblázat kitöltésével az igénylőknek meg kell adniuk, hogy hány darab és milyen teljesítményű izzót szeretnének, és ezeket otthonuk melyik helyiségében szeretnék alkalmazni.

A LED-izzók használata jelentős energiamegtakarítást jelent, a hagyományos izzókhoz képest akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető. Előnyük továbbá, hogy hosszú élettartamúak, valamint egyenletes fényt és jó fényhasznosítást biztosítanak. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően a környezeti terhelés is csökkenthető a LED-izzók használatával.

Igény esetén a regisztráció elvégzésében segítséget nyújtanak a helyi családsegítő szolgálat munkatársai. A programba április 15-ig lehet jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában