Végrehajtás

2023.02.09. 14:00

Hibernálja a közterületi feladatok ellátásra létrehozott cégét Nadap

Egy időre hibernálja a közterületi feladatok ellátására létrehozott önkormányzati cégét Nadap. Az adósságát hamarosan kifizetik, árulta el a polgármester, ám amíg ilyen magasak a rezsiköltségeik, addig nem tudják működtetni.

S. Töttő Rita

Nadapi látkép, melynek rendezettségéhez hozzájárult a Zöld Nadap Nonprofit Kft.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Végrehajtást rendelt el a NAV a Zöld Nadap Nonprofit Kft. ellen – az ügyben megkerestük Köteles Zoltánt, Nadap polgármesterét. A velencei-tavi település vezetője a feol.hu-nak elmondta: az önkormányzati cég számára tavaly is megalkották a büdzsét, ám a jelentős áremelkedések miatt ezt túllépték.

- Vannak kötelező feladatai egy önkormányzatnak, ezek közé tartozik a közterületek karbantartása is. Ezt a feladatot látta el a Zöld Nadap Nonprofit Kft., melynek működési költségeit szokás szerint tavaly is kiszámoltuk. Ám az élet úgy hozta, hogy áremelkedések miatt ezt a tervezett költséget jelentősen túlléptük. Ezért döntöttünk arról, hogy egy időre hibernáljuk a működését, mert nem fogjuk tudni finanszírozni. Tavaly erről döntött is a képviselő-testület. Az adósság azonban azóta keletkezett, viszont azóta nem volt képviselő-testületi ülés, amely döntést hozhatott volna a kifizetéséről. Ez most, a következő testületi ülésen megtörténik és a probléma elhárul – fogalmazott a polgármester, aki szerint a társaság működése nagyban hozzájárult Nadap rendezettségéhez, és ezért sajnálja is, hogy ezt a döntést kellett hozniuk. – Ezért nem szüntetjük meg, de addig nem is működik, amíg nem érkeznek be plusz bevételek – például az iparűzési adó előlegből – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában