Continest Technologies Zrt.

2022.05.19. 07:30

Növekedési tervek: a tőkebevonás segít

Összesen 2,4 milliárd forintos tőkebefektetést kapott három hazai kockázati tőkealap-kezelőtől növekedési terveinek megvalósításához a székesfehérvári Continest Technologies Zrt.

MTI

A fehérvári cég konténerei összecsukhatóak, sok országban van igény a helytakarékos tárolóeszközökre

A cég közleménye szerint a Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap I. pedig további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban. A tőkebevonás többek között a Continest Fac­tory második székesfehérvári gyáregységének létrejöttét és új piacokon való megjelenését támogatja. A társaság jelenleg 18 országban végez exporttevékenységet.

A Continest által fejlesztett és gyártott összecsukható konténerek célja, hogy innovatív módon, a fenntarthatóságot és a hatékonyságot szem előtt tartva nyújtsanak megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. A társaság 2021-ben adta át első konténergyárát Székesfehérváron, amely évente ezer darab összecsukható konténer gyártására alkalmas. A jövőben lemezüzemükben és hegesztőcsarnokukban robottechnológia támogatja majd a hatékony gyártást, s jelentős létszámbővülést tervez a társaság. Ezzel a gyártott éves konténerszám eléri a háromezer darabot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában