Van még potenciál

2022.04.01. 15:00

Agrárroadshow-t tartottak Sárbogárdon

Magyarország kormánya, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége közösen tartott roadshow-jának egyik állomása volt Sárbogárd.

Hajdú Marianna

Szakmai fórumon vehettek részt a Fejér megyei gazdák is

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke köszöntötte a sárbogárdi művelődési házban Jakab Istvánt, az Országgyűlés alelnökét, Ignácz Balázst, a Magyar Államkincstár igazgatóját és Cseh Tibor Andrást, a Magosz megbízott főtitkárát, valamint Varga Gábor országgyűlési képviselőt.

 

A résztvevők között többek között szó esett a gazdákat érintő változásokról, de az agrárpolitikáról is. Mint elhangzott, látványosan növekedett az ágazat termelékenysége, ma már két és félszer nagyobb értéket állítanak elő egy hektáron, mint tíz évvel ezelőtt.

 

Ahogyan fogalmaztak, a koronavírus rámutatott a hazai agrárium kiemelt stratégiai jelentőségére, arra, hogy mennyire fontos az élelmiszer-önellátásunk, hogy a magyar háztartások még a rendkívüli helyzetben se maradjanak élelmiszer nélkül, és ebben kiemelkedő szereppel bírnak a hazai agráriumot, élelmiszer-gazdaságot érintő állami támogatások is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában